El projecte DIGITENDER anticipa un impacte significatiu en diverses àrees, destacant-se per:
L'accés a lèxics d'alta qualitat en un format multilingüe, obert i interoperable, s'espera que tinga un impacte significatiu en el camp del *PLN. En fer disponibles estos recursos, es facilita el desenvolupament de noves aplicacions que poden beneficiar-se d'un enteniment més profund i específic de la terminologia relacionada amb la salut de les dones. Estes aplicacions podrien abastar des de sistemes de traducció automàtica millorats fins a ferramentes d'assistència mèdica virtual que comprenguen i es comuniquen de manera més efectiva i sensible respecte als temes de salut femenina.Accés obert i democratització de la informació: Proporciona recursos terminològics digitals oberts a tots els usuaris, facilitant la presa de decisions informades en salut femenina. La disponibilitat d'estos recursos no sols promou la innovació tecnològica sinó que també assegura que el desenvolupament de programari i aplicacions en el camp del *PLN puga avançar de manera més inclusiva i representativa de les necessitats i experiències de les dones.
El projecte es compromet a oferir lliure accés a una àmplia gamma de recursos terminològics especialitzats en salut femenina, assegurant que qualsevol usuari, des d'acadèmics fins a professionals de la salut i el públic en general, puga accedir a informació de qualitat sense restriccions. Esta política d'accés obert, també per a les nostres publicacions i resta de produccions *dimantes del projecte, és crucial per a democratitzar el coneixement, permetent que una audiència global es beneficie de les troballes i desenvolupaments més recents en el camp. En eliminar les barreres econòmiques i geogràfiques, es facilita una major educació i consciència sobre temes de salut rellevants per a les dones, empoderant a les persones i comunitats per a prendre decisions informades basades en dades fiables i actualitzades.
La presentació d'investigacions en congressos i la publicació d'estudis en revistes especialitzades fomenten un diàleg acadèmic i professional enriquit sobre la salut de les dones. En compartir estudis i anàlisis lingüístiques, DIGITENDER contribuïx a la construcció d'una comunitat científica més informada i conscient de la importància del llenguatge en la percepció i tractament de la salut femenina. Este intercanvi de coneixements facilita la col·laboració interdisciplinària, essencial per a abordar complexes problemàtiques de salut des d'una perspectiva holística i integrada.
La difusió d'investigacions a través de congressos i publicacions també representa un paper crucial en l'educació i sensibilització del públic general. En fer accessibles les seues troballes a una audiència més àmplia, DIGITENDER promou una major consciència sobre la importància del llenguatge en la salut i benestar de les dones. Això pot desencadenar un canvi cultural cap a una major igualtat de gènere, desafiant conceptes erronis i sensibilitzant a la societat sobre les necessitats específiques i els desafiaments de salut que enfronten les dones.
Finalment, la investigació lingüística, terminològica i discursiva de DIGITENDER contribuïx a la creació d'un llegat acadèmic en el camp de l'estudi del llenguatge i la salut de les dones. Les publicacions i presentacions en congressos no sols servixen per al moment present sinó que es convertixen en referències fonamentals per a futures investigacions, en educar i guiar a noves generacions d'investigadors, terminòlegs, lingüistes i professionals de la salut en la importància d'abordar la salut femenina amb un llenguatge conscient i respectuós.
Així, la investigació lingüística amplia l'impacte de DIGITENDER més enllà dels recursos terminològics en línia, contribuint significativament a una societat més justa, informada i sensible a les qüestions de gènere en la salut.
Copyright © IULMA. Tots els drets reservats