Español | Valencià | English

Quina és la innovació del projecte?

El projecte DIGITENDER representa una iniciativa pionera enfocada a contribuir significativament en la difusió i visibilització dels temes de salut de la dona a través de la integració de disciplines com la terminologia, l'anàlisi del discurs, la lingüística de corpus, i el Processament del Llenguatge Natural (PLN). 

Una de les principals activitats de DIGITENDER és la participació activa en congressos internacionals i esdeveniments acadèmics, on es presenten els avanços i troballes del projecte. Estes presentacions no sols servixen per a informar la comunitat científica sobre els progressos realitzats, sinó també per a estimular el diàleg i la col·laboració entre experts de diverses disciplines relacionades amb la salut de les dones i la lingüística aplicada.

A més, DIGITENDER es compromet amb la publicació d'estudis i articles en revistes científiques i plataformes especialitzades, amb l'objectiu de compartir les seues investigacions i anàlisis lingüístiques amb un públic més ampli. Estes publicacions cobrixen una varietat de temes, des de la terminologia específica de la salut femenina fins a l'ús del  PLN per a analitzar i comprendre millor el discurs mèdic entorn d'estes qüestions.

Un dels pilars i innovacions fonamentals del projecte  és la creació de recursos terminològics multilingües amb sensibilitat de gènere. Estos recursos estan dissenyats per a reflectir  les particularitats dels problemes de salut de les dones, en incorporar informació destinada a contribuir a un millor enteniment i visualització d'estes problemàtiques. La plataforma TERMS s'establix com el principal mitjà de difusió d'estos recursos, proporcionant accés obert i gratuït a qualsevol interessat.

A més, DIGITENDER adopta un enfocament de format obert interoperable per a la compartició dels seus recursos, a través de la plataforma Zenodo. Este enfocament facilita la integració i utilització dels recursos terminològics en diferents sistemes i aplicacions, ampliant el seu impacte i utilitat en l'àmbit global de la salut i la investigació lingüística.

En conjunt, el projecte DIGITENDER no sols es dedica a intentar millorar el coneixement i la comunicació entorn de la salut de les dones, sinó que també s'esforça per transformar la manera en què la societat i la comunitat mèdica conceptualitzen i parlen sobre estos importants temes. Amb el seu enfocament holístic i compromís amb la visualització i difusió de temes de salut femenins, el projecte marca un pas avant cap a una comprensió més justa i precisa el que concernix a les dones.

Copyright © IULMA. Tots els drets reservats

Aquesta web utilitza cookies…+info