Des del seu inici, el projecte DIGITENDER va ser concebut amb un profund compromís d'integrar una perspectiva de gènere dins del nostre marc d'investigació en lingüística aplicada i terminologia. Este compromís va sorgir d'una profunda consciència de les disparitats en la representació i reconeixement de les dones en diversos àmbits. Ens trobem en una cruïlla, amb una pregunta que dona origen el projecte i que està inclosa en la seua Memòria científica:
Com poden els terminòlegs, traductors i lingüistes contribuir al desenvolupament de societats més igualitàries on el rol de les dones en diferents disciplines no siga només igualment representat, sinó que també es reconeguen i aborden els seus problemes de salut específics?
Esta pregunta va impulsar la nostra elaboració del projecte i va guiar els objectius de DIGITENDER. Ara, ens ajuda a explorar i desenvolupar metodologies que transcendixen els límits disciplinaris tradicionals, amb l'objectiu de fomentar un discurs més inclusiu i una visualització i difusió dels problemes específics de salut de la dona. En integrar l'anàlisi lingüística i terminològica, la lingüística de corpus i el processament de llenguatge natural (PLN), el nostre projecte busca il·luminar i abordar diferents qüestions sobre el biaix de gènere i la desigualtat dins del discurs biomèdic relacionat amb la salut de les dones.
El nostre objectiu no és simplement contribuir al discurs acadèmic mitjançant les nostres investigacions en l'àmbit lingüístic, sinó que aspira, humilment, a contribuir amb un canvi tangible en les actituds i polítiques socials respecte als problemes de salut de les dones.
Copyright © IULMA. Tots els drets reservats